Wiggle is beroemd geworden op onze facebookpaginas!
Hij is de spoedmelding die men netjes met een borstel aan de kant had geveegd, nadat hij aangereden was. Men heeft hem urenlang laten liggen vooraleer men hulp heeft gehaald.
Wiggle heeft een zware vorm van ataxie en is aidspositief.
Hij heeft al meerdere keren een serieuze dip gehad en dat we even voor zijn leventje vreesden. Ondertussen hebben we de medicatie zo kunnen aanpassen dat hij stabiel blijft.
Goed zo ventje, je bent een taaie beer en nog lang niet klaar om over de regenboogbrug te gaan!
Omdat Wiggle niet naar buiten kan, heeft zijn opvangmama ervoor gezorgd dat het buitenleven naar binnen kwam.
En kijk......
24-04-2015
Morre en Flo wachten nog steeds op hun gouden mandje
Ja zeg, toch niet alweer hé!
Dit is misschien al de 20e keer dat we ons moeten voorstellen, heeft het nog zin? Nou, daar gaat ie dan, nog maar weer een keer.
Ik ben Morre, een stoere zwarte kater van 4 jaar oud. Ik woon samen met Flo, een knappe lapjespoes van 5 jaar oud. Wij zitten al meer dan 2,5 jaar samen in de opvang en zijn ondertussen een verliefd koppeltje geworden. Wij leven momenteel op een roze wolk wink-emoticon Wij hopen dan ook met heel ons kattenhartje dat we personeel vinden die ons samen wil adopteren.
Flo en ik zijn elkaars tegenpolen!
Ik ben een macho man en kan het niet goed met andere katers vinden. Flo daarentegen heeft al veel meegemaakt op haar jonge leeftijd en is erg voorzichtig. Zij had duidelijk een oogje op mij en in het begin wist ik niet wat ik ermee moest. Zoals je weet hou ik mijn gevoelens liefst voor mezelf, maar als we alleen zijn vind ik het stiekem toch wel leuk om gezellig bij haar op de bank te kruipen.
Tja, van het ene kwam het andere en zo is onze liefde ontstaan.
Ons personeel zorgt hier ontzettend goed voor ons beiden, maar we weten maar al te goed dat dit maar tijdelijk is.
Daarom hopen wij al heeeeeeeeeel erg lang dat er hier of daar nog iemand is, die ons net zo goed wil bedienen. Waar we ons eigen paradijsje krijgen, aandacht, knuffels en vooral lekker eten.
Denk je dat ik ons deze keer beter heb voorgesteld?
Gaat nu ook iedereen ons oproepje delen zodat we toch snel ons gouden mandje krijgen?
Ik ben benieuwd ..... Flo en ik wachten hoopvol af.
24-04-2015
Actie t.v.v. Buddy Kat
Beste kattenvrienden,
Vanaf 25 april 2015 wordt er een extra steunactie ‘Buddykat Naturel’ ten voordele van Buddy Kat op touw gezet. De actie loopt één maand van 25/04/2015- 25/05/2015.
Wij hopen op een fantastische opkomst om onze Buddy– en zwerfkatjes de hulp te kunnen schenken die ze verdienen!
Buddykat Naturel heeft hard gewerkt om alles tijdig rond te krijgen. Surf daarom naar de website: www.steun-actie.be en volg hun leuke acties op facebook: https://www.facebook.com/buddykatnaturel?fref=ts.
Steun Buddy Kat en bestel een lipstick voor slechts €5,00! De katjes en het ganse team zullen je dankbaar zijn!
De lipstick van Forever Living Products is op basis van pure aloëvera-gel en jojoba-olie. Zorgt voor een beschermende en herstellende werking, doet de lippen weer soepel en zacht aanvoelen en bevat geen water in tegenstelling tot andere lipsticks.
Volg alle details omtrent de activiteiten op onze facebook pagina.
Energieke groetjes en kattenpootjes
23-04-2015
Pim en het pufmaskertje
Pim is een kanjer!
Pim was zo moe van het buitenleven en op het einde van zijn krachten. Deze lieve aanhankelijke jongen zocht hulp bij ons mensen en liep de eerste de beste openstaande deur binnen.
Dit was zijn redding en zo kwam hij in de opvang bij een gastgezin van Buddy Kat.
Pim is aidspositief en ook leucose positief.
Deze week checken we opnieuw of hij leucose heeft.
Hij had een heel slecht gebit en daarom zijn ook de tandjes getrokken.
Zijn opvangmama heeft al goed werk verricht met de verzorging van onze Pim. Oogjes zalven, medicatie geven en het gaat stilaan beter met dit mannetje. Onze dierenarts was dan ook ontzettend verrast toen hij Pim op de laatste controle zag.
Pim is zelfs aangekomen in gewicht!
Toch blijft hij een beetje sukkelen met snotteren en een verstopt neusje. Daarom krijgt hij nu elke dag het pufmasker om zijn koppie en neusje te verlichten. Het is even schrikken voor hem als de opvangmama met de puffer 2x klikt om de medicatie in het masker te doen. Maar daarna laat hij zich gewoon doen en ontspant.
Hij voelt en weet dat het voor zijn eigen goed is en is zo ontzettend dankbaar.
Zet hem op lieve Pim, wij zijn ontzettend trots op jou voor de weg die je tot nu toe al hebt afgelegd.
20-04-2015
Een sterretje in de hemel erbij!
De hemel is weer een sterretje rijker.
Lewie is namiddag zachtjes heen gegaan.
Anderhalf jaar geleden kwam Lewie in de opvang bij een gastgezin van Buddy Kat. Hij was helemaal onderkomen en vooral schuw en bang. Hij gromde, blaasde, mepte op alles wat in zijn buurt kwam. Alleen andere katten tolereerde hij in zijn buurt.
Maanden verstreken en zijn opvangfamilie bleef in hem geloven.
Zij hebben hem alle liefde en warmte gegeven en plots kwam de dag dat Lewie besloot zich helemaal over te geven aan hen.
Vanaf dan is er een wereld voor dit mannetje open gegaan en heeft hij genoten van aaitjes, knuffels en vooral van zijn opvangpapa.
De beslissing werd dan ook snel genomen dat Lewie voor goed bij zijn opvangfamilie mocht blijven wonen. Hij heeft de tijd van zijn leven gehad!
Vandaag heeft het lot anders beslist, Lewie is zachtjes heen gegaan op de vensterbank aan het raam in het zonnetje. Niets wat aangaf dat er iets scheelde met hem. Hij was op, had zijn leven gehad en het was goed voor hem geweest.
Je zal hard gemist worden bij je familie Lewie, je was speciaal.
Rust nu maar verder ......
Sterkte aan je familie Lewieke, het Buddy Kat team.
18-04-2015
Koos maakt vorderingen
Met kleine stapjes gaat Koos vooruit!
Koos kwam op 26 februari in de opvang van Buddy Kat.
Nou ..... hij was het er helemaal niet mee eens en liet dat duidelijk merken. De oren plat, grote ogen, blazen, grommen en meppen als hij de kans kreeg. We wisten meteen dat hij de nodige tijd moest krijgen om te wennen.
Hoe gaat het nu met hem?
We zijn bijna 2 maanden verder en Koos begint langzaamaan open te bloeien. Hij begint interesse te tonen in het laserlampje, de hengel met de veer en hij begint de ruimtes in Buddy Kat te verkennen.
Jaaaaaa, als de verzorgers rustig op de bank bij Nikko gaan zitten, dan komt Koos na enige tijd uit de toren van zijn krabpaal. Hij loopt eens de kleine ruimte in, even kijken of met Alim alles oké is. Maar hij heeft ook de ziekenboeg ontdekt. Van daaruit kan hij de katten van de buren zien en volgen. Laat dat nou toch wel héél interessant zijn voor hem!
Zijn oortjes staan niet meer plat, zijn oogjes geven een rustigere indruk en het blazen is ook al stukken minder dan eerst. Ook gaat hij vaker op de krabpaal liggen om naar de buitenren te gaan.
De buitenren gaat een grondige inspectie krijgen of alles ook veilig is om de jongens er te laten rondlopen. Gohhhhh ..... dat gaat ook nog een hele ontdekking worden voor onze Koos ;-)
U ziet, tijd en geduld heelt heel wat wonden. Zo ook voor Koos, hij komt er wel!
Hij heeft alleen wat meer tijd nodig en die krijgt hij van ons.
16-04-2015
Wout na 1 jaar plaatsing!
Wout is voor vele mensen nog een 'bekende'.
Hij woonde al geruime tijd in Buddy Kat, maar die andere jongens .... daar had hij toch problemen mee. Hij wilde het alleenrecht en werd op den duur chagrijnig. De beste oplossing was hem over te brengen naar een opvanggezin zonder katten.
In eerste instantie verliep alles vlekkeloos. Wout genoot van de aandacht van zijn opvangmama, de knuffels en de aaitjes. Hij begon een echt 'watje' te worden, wie had dat ooit gedacht van hem. Plots sloeg het noodlot toe!
De opvangmama van Wout had een ernstige kattenallergie ontwikkeld en onze Wout kon er niet meer blijven. Wat nu gedaan?
Het enige dat we ons konden bedenken was een noodoproep lanceren op facebook voor een éénmalig opvanggezin voor onze Wout. Dit is voor onze jongen het beste geweest wat we voor hem konden doen. Hij heeft geen tijdelijk onderkomen gekregen maar zijn definitieve gouden mandje.
Dat het super met dit kereltje gaat, kan u in onderstaande update lezen:
Hoi allemaal,
Vandaag is het net één jaar geleden dat wij Woutje bij jullie hebben opgehaald. Ik wil daarom graag nog eens een update sturen om te vertellen hoe het met hem gaat.
Een jaar geleden was ik helemaal verkocht aan het gedichtje dat Wout zijn karakter omschreef. Samenvatting: een luie kater wiens pensioen in het teken stond van eten, "ja, dat werd mijn kat"!
En zo zijn we helemaal tot de Nederlandse grens gereden om hem op te halen. Wout was hier van dag 1 helemaal op zijn gemak, hoewel wij toch een hele tijd moesten opletten dat we geen meppen kregen. Ook bezoek vertrouwde hij niet helemaal, hoewel hij van aandacht hield.
Ik kan zeggen dat dit nu na één jaar zo goed als weg is. Wij weten wat kan en niet kan, en Woutje vertrouwt ons volledig. Alles gaat hier zijn gangetje met ons drietjes. Als wij in de zetel zitten komt hij met zijn volle 8 kg tegen ons liggen spinnen.
Nu het mooi weer wordt, houdt hij ervan om op de vensterbank in het zonnetje te liggen. Met mijn vriend doet hij dagelijks zijn kunstjes voor snoepjes, op de stoel, sprintje, braaf zitten ... hij is dan zo enthousiast smile-emoticon
Hij is nog steeds in prima gezondheid en zit mooi in zijn vacht, we hopen dat we nog vele jaren van hem mogen genieten.
Bedankt dat jullie deze leuke kater een kans hebben gegeven op een nieuwe thuis!
Wij (verzorgers van Buddy Kat en ex-opvangmama van Wout) kunnen alleen maar blij zijn met deze update.
Doe jij maar lekker je ding Wout, je verdient het! xx
14-04-2015
Wiggle doet menig hartje smelten
Hij is ons spoedgevalletje van zes weken geleden. Wiggle lag, na een aanrijding, om 13.00 uur in de struiken (weggeveegd met een bezem door de bewoners). De politie is langs geweest, zagen hem en vertrokken weer. Om 2 minuten voor 17.00 uur, sprak de politie onze voicemail in. Na 4 uur wachten werd ons 'gevraagd' het dier op te halen. Zo kwam Wiggle in de opvang bij onze moederorganisatie Zwerfkat in Nood II.
Wiggle heeft grote motorische problemen, hij heeft ataxie!
Hij wiebelt behoorlijk met zijn koppie, is doof en kan de achterpoten niet goed bewegen. Maar hij is ook enorm nieuwsgierig, onderzoekend en geniet op zijn manier van het leven.
Hij is aidspositief getest en daar heeft hij nu behoorlijk last van.
De FIV is zijn lichaam aan het overnemen, zo valt Wiggle regelmatig in een diep dal. Hij krijgt hoge koorts en voelt zich ontzettend lusteloos. Hij wil dan niet eten en ligt er maar. Tja, hoe zou je zelf zijn als je je niet goed voelt.
Eenmaal zijn temperatuur weer onder controle is, knapt hij zienderogen op. Zijn eetlust komt weer naar boven en hij vraagt volop voor zijn knuffels en aaitjes aan zijn opvangmama.
Afgelopen week heeft het er even héél erg slecht voor hem uitgezien. De vraag kwam zelfs ter sprake of we hem zouden loslaten of dat we hem nog 1 kans zouden geven!
Hij heeft namelijk nog geen speciale interferonbehandeling gehad.
Dit helpt zijn immuumsysteem te versterken en aangezien Wiggle aangeeft dat hij het leven nog niet moe is ...... zou hij deze kans van ons krijgen.Tenminste, dat was de bedoeling!
Ondertussen begint zijn ataxie ook parten te spelen.
Na overleg heen en weer is er besloten om de medicatie weer eerst wat aan te passen en wonder boven wonder, het lijkt of Wiggle weer terug de 'oude' is geworden.
Zolang Wiggle aangeeft dat hij nog wil leven, dat hij geniet van het leven en van knuffels, geven wij hem die kans. Als je naar hem kijkt, smelt je helemaal weg.
Jij hebt een bijzonder plekje in ons hart kereltje en zullen alles eraan doen om je gelukkig te laten voelen. x
12-04-2015
Siam maakt het goed bij zijn nieuwe familie
Het is ongeveer 5 weken geleden dat Siam totaal onverwachts zijn gouden mandje heeft gekregen. Graag willen wij dan ook de update van zijn baasjes met u delen. Het kereltje maakt het ontzettend goed en daar zijn we dan ook heel erg blij mee.
Lees maar:
Siam is nu 5 weken bij ons en we kunnen ons leven al niet meer zonder hem voorstellen! Vanaf de eerste dag stelde hij zich erg sociaal op. Hij komt graag knuffelen en hij wil de hele tijd bij ons in de buurt zijn.
Hij volgt ons overal doorheen het appartement en als we de deur open laten, kruipt hij ook op bed. Hij is wel erg groot! Het eerste mandje en krabpaal die we kochten bleken te klein te zijn smile-emoticon
Hij eet ook erg veel waardoor hij een beetje te dik begint te worden. Een echt luxe huiskat dus.
Voorlopig toont hij geen symptomen van ziekte. Zijn vacht glanst en zijn eetlust is goed. We maken ons wel zorgen iedere keer hij zich een beetje vreemd gedraagt. We weten dat aidskatten sneller ziek kunnen worden. We kunnen ons moeilijk voorstellen dat zo een zachtaardige kater op straat heeft moeten overleven.
Tja ...... dat dit mannetje liefde krijgt, is wel overduidelijk, niet?
09-04-2015
Pim ziet er steeds beter uit
Op 15 maart gaven we u al een update over Pim.
Herkent u hem nog?
Deze kater kwam begin maart in de opvang van Buddy Kat (bij een opvanggezin) terecht. Pim was zwaar ziek, totaal uitgeput, erg mager, zijn vachtje was helemaal vervilt en geklit. Ook had hij een enorme vieze reuk bij zich, zijn gebit was er slecht aan toe, kortom ..... het was één en al hoopje ellende.
Hij was wel zo verstandig om de juiste deur te kiezen en binnen te lopen voor hulp. Het was hoog tijd voor hem!
Pim is zowel aidspositief als leucose positief.
Binnenkort krijgt hij nog een tweede test om zeker te zijn of hij al dan niet leucose positief is. Nadat hij wat was aangesterkt zijn de tandjes van hem getrokken. Zijn opvangmama heeft hem goed behandeld met medicatie geven en zalven van de oogjes. Hij heeft een heerlijk badje gekregen en hij voelde zich toen al veel meer op zijn gemakje. Geen vieze geur meer, maar lekker fris en fruitig zijn.
Ondertussen zijn de oogjes van Pim helemaal genezen, hij snottert niet meer en eet ontzettend goed!
Hij geniet van knuffelen, languit op de bank liggen en laat zich gewoon oppakken. Pim is een rustig kereltje en heeft het prima naar zijn zin. Onze dierenarts was ook super verrast over het resultaat, toen Pim op controle moest gaan. Hij kon niet geloven dat dit dezelfde kater was van enkele weken geleden. Zijn bekje is goed genezen, zijn vacht ziet er steeds beter uit, hij is zelfs aangekomen in gewicht.
Oordeel zelf, het verschil is toch goed te zien, niet?
04-04-2015
Wereld Zwerfdierendag
4 april is Wereld Zwerfdierendag! In 2011 is Wereld Zwerfdierendag, bedacht op een Nederlandse bijeenkomst om aandacht te vragen voor zwervende en dakloze honden en katten die wereldwijd onder erbarmelijke omstandigheden op straat overleven. Waarom een aparte dag voor zwerfdieren? Zwerfdieren (het totale aantal zwerfkatten en –honden ligt wereldwijd boven de 1 miljard) worden in heel veel landen gezien als de outcasts van de samenleving en als ongedierte dat bestreden dient te worden. Gevolg hiervan is dat ze opgejaagd, getreiterd en mishandeld worden, zowel door bevolking als door overheden. Zo worden ze in sommige landen door overheden bestreden met gif. Het toedienen van Strychnine als verdelgingsmiddel is geen zeldzaamheid. Dood door strychnine is een afschuwelijke dood. Ook worden zwerfdieren vaak afgeschoten, in brand gestoken of doodgeknuppeld. De zwerfdieren waar wij het hier over hebben zijn huisdieren (honden, katten) die gedumpt zijn in parken en bossen, of achtergelaten na verhuizing en uit de auto gezet. Om te overleven moeten ze hun eigen voedsel zoeken. Zwerfhonden en– katten overleven op straat omdat ze daar meestal voedsel kunnen vinden tussen het menselijk afval. Het feit dat ze niet gecastreerd zijn, maakt dat er grote zwerfdieren populaties kunnen ontstaan. Zwerfdieren zijn dus het directe gevolg van menselijk handelen. Dat de mens zijn verantwoordelijkheid niet neemt in de zorg voor zijn dieren is één ding. Maar dat de mens deze dieren vervolgens verguisd, opjaagt, mishandeld en vermoord is reden tot actie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de beste manier om zwerfdier populaties te verkleinen, het castreren en steriliseren van de dieren uit de populatie is, om ze dan vervolgens weer terug te zetten in diezelfde populatie. Hierdoor ontstaan steriele populaties die langzaam aan kleiner zullen worden. Deze methoden ook wel TNR (Trap, Neuter, Return) of CNVR (Collect, Neuter, Vaccinate, Return) genoemd worden al door grote organisaties als IFAW en WSPA in een groot aantal landen succesvol toegepast.
03-04-2015
Koos wordt een beetje nieuwsgierig
Hier is onze Koos weer .... hij is nog altijd een beetje boos.
Het wordt wel steeds minder en minder want de nieuwsgierigheid begint te overwinnen. Als de verzorgers zich op de bank nestelen om met Nikko te knuffelen, komt hij na een tijdje uit zijn veilig plekje van de krabpaal.
Je ziet hem denken, wil ik of wil ik niet, doe ik het of doe ik het niet? Koos zit met een dilemma!
Hij wil zich overgeven aan de verzorgers, maar toch is er net dat tikkeltje dat hem tegenhoudt. We beginnen wel interesse bij hem op te wekken met de speelveer en het lasermuisje.
Koos heeft gewoon meer tijd nodig om aan alles te wennen en zich aan te passen. Maar hopelijk gaat het ook bij hem goed komen en zullen we naar een geschikt gouden mandje voor hem kunnen uitkijken.
Hij is een briesende leeuw met een peperkoeken hartje.
Nu kan u hem alvast even bewonderen, van zijn nieuwsgierigheid in Buddy Kat ;-)